Mijn naam is Dorthy Ariaens; ik ben geboren (in 1946) en getogen in Limburg. Nadien heb ik langere of kortere tijd her en der in het land gewoond. Na de middelbare school en Schoevers werkte ik een aantal jaren als secretaresse en daarna als 'manusje-van- alles', totdat ik mijn draai vond in de rechtenstudie (Groningen). Daarna ben ik als jurist werkzaam geweest bij de overheid, altijd in de milieusector (het 'grijze' milieu, d.w.z. regulering van industriële milieubelasting). Ik woon in Gelderland, samen met Roger. Naast schilderen heb ik als hobby lezen (zowel fictie als biografieën en andere historische non-fictie) en snuffelen in mijn inmiddels omvangrijke verzameling kunstboeken. En dan blijft er ook nog tijd over voor een fietstochtje of een museumbezoek. 

Tekenen deed ik als kind al veel. Ik schilder nu een jaar of 20, eerst met aquarelverf (moeilijk, moeilijk!), daarna met acryl en nu voornamelijk met olieverf. Ik volgde lessen bij KWA en Mariënburg in Arnhem (vrij werk en model). Daarna bij David Tonnaer (Orion) en Wim Gregoor (Cultura) in Ede, vrij werk. Sinds 2014 ben ik lid van de schildersgroep Xplorion te Ede, die wekelijks een avond gezamenlijk schildert. Het is heerlijk om te schilderen, niets is zo ontspannend als je te concentreren op je penseel en doek, en de wereld helemaal te vergeten.

Soms laat ik me door een foto of andermans werk inspireren, incidenteel heb ik daarvan in de galerij een foto bijgevoegd. Mijn schilderij wordt gaandeweg anders dan het oorspronkelijke plan. Is de eerste opzet gemaakt, dan moet elke fase opnieuw bedacht worden. In gedachten ontstaan er heel wat ideeën die ik vaak weer laat varen voor een beter plan.

Abstract werk ligt mij niet; ik werk uitsluitend figuratief. Zowel mensen als landschappen of marines zijn mijn onderwerpen. Het liefst werk ik op groot formaat. Ik start met een snelle dunne onderschildering om het witte doek kwijt te zijn. En dan is het voor mijzelf ook afwachten wat het uiteindelijk wordt, wat ik kan realiseren van wat ik in gedachten had. De fotogalerij toont een keuze uit mijn werk.

Klik in de fotogalerij op de iconen voor een groter beeld. Tenzij anders vermeld ziet u olieverf-schilderijen op doek.

Contact

www.dorthy ariaens.nl

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode